thumbnail

Thursday, May 30, 2013

Eehh..ade blog!


Ehhh..aku ade blog rupe nyer!Lupa dah nak meng-update kan nyer..
Penyakit M ni berleluasa sgttt...masuk blog org pun tgk je tak komen..sori korg!
Tadi pegi check-up..total weight gain baru 15.5 kg..BARU ye lama ntah berapa lagi la nak naik ntahhh..hehehe..izwa.jr di estimate 1.6kg plus minus ar..doktor ckp mcm besar je dgn mama yang tak berapa besar nie.Nak buat mcm mana kan, tgk ler abah dema tu besar mane pulak, ye dak?

Ape lagi nak cerita..ooo...hujung minggu ni nak bercuti-cuti di satu tempat yang ala dekat Sepang je pun, sambut anniversary kate nyer 2hb tu.Mula-mula dah book utk 3H2M tapi ape kan daya hari selasa berkenaan ade majlis besar yg melibatkan aku.Jadi nyer cuti kami di pendekkan ke 2H2M je la, pagi-pagi rabu tu kami cabut terus dari hotel kat Sepang tu terus ke PWTC.

Tadi berjimba-jimba lunch date dgn kwn-kwn perempuan ku, TERmakan 5 keping pizza + roti  cicah sup..ehhh...pagi tadi mkn nasi lemak lauk sambal kerang dgn ayam goreng!
Ape lagi nak cerita...ade masa aku BW blog korg ye!

  p/s : ni tgh menaip sambil mkn biskut femes emes tuh!kehkehkehkeh....


nota kaki : tak sabar nak pack baju nie!Wehuuu....


Monday, May 27, 2013

Make Me Smile


ZzzzzZzzzz...
*monday blues yang hamat teruk dikala ini*
Kemengantukkan terhamat sangat sebab skrg ni mengalami fasa susah tido mlm akibat sakit belakang & sakit pinggang yang tersangat..err..Braxton Hicks kah?Hurrmm....

So mari buntangkan skit mata tu, lagipun dah lama tak bercerita tentang mereka.
Asyik cerita pasal adik baby je..

My Lil Hero & My Lil Darling!

Seceria kanak-kanak ribena :)

Kerja mereka siang mlm berbaik-bergaduh-berdebik-bergelak-bersepuk..hahaha...
Sampai naik pening kepala dibuat nyer & selalu yang terjadi ialah ku hilang sabar, lagi-lagi dgn keadaan yang mcm skrg nie..cepat letih, cepat mengah & sekaligus membuatku cepatttt angun..uhhh..i'm a bad mom!

Memukul tu tidak la, jauh sekali & amat jarang terjadi tu, cuma apa yang ada takat tinggi suara sahaja..uhuhhh....jgn baby pun keluar dgn picing yang tinggi sudah...parah mak dlm pantang nanti!Hehehee....

Sapa ada petua BERSABAR TAHAP PETALA  sila ajar aku!
Sabar tahap petala bak incik suami ku tu...marah?jauh sekali..tinggi suara, tidak juga..habis-habis dia diam je..ehh lupa plak, dia memang pendiam pun!
Kire lengkap la kannn..sorg pendiam sorg lagi ya hamat 'pendiam'nyer..hehehe..

*taken by Sufiya Irdina Suhaidi sebab tu kami duduk separa :D*

Tengok!Kami serasi bersama...ehhh bab perut la!seiring sejalan pembesaran nyer..hahahahaa...


nota kaki : tak sabar nak tggu ahad nie!!Wehuuu... :)

Thursday, May 23, 2013

Doa Kami | Impian Kami



"Ya ALLAH, Ya Tuhan kami..kurniakan kami rahmat dari sisi-MU dan berilah petunjuk kepada kami dalam urusan kami dengan segala petunjuk. Mudahkanlah urusan kami Ya ALLAH, permudahkanlah jangan disulitkan kerana Engkaulah Yang Maha memudahkan segala yang susah adalah mudah bagi-MU. Ya ALLAH, sempurnakanlah dengan segala kebaikan, dengan rahmat-Mu, Ya Allah wahai yang paling mengasihani daripada segala yang mengasihani, amin...."


#semoga impian kami, keinginan kami, urusan kami dipermudahkan oleh ALLAH S.W.T..
Kami ingin melangkah 1 tapak kehadapan & semoga kami mendapat keredhaan dari-NYA.


nota kaki : setiap hari, setiap masa berdoa berharap ia menjadi rezeki kami.. :|


Wednesday, May 22, 2013

Terima Kasih Abah!


Wristlet Coach

Ehemmm....bertambah 1 lagi koleksi Coach aku, padahal aku memang ade 1 je handbeg Coach..hahahaa....yang ni kire penambah perasa sikit je.Almaklum la aku ni bukan kaki tukar-tukar handbeg ni, termasuk la kasut!Pakai la sampai koyak rabak bertahun-tahun, gigih la aku pakai sebab aku ni jenis beli sekali yang mahal tapi tahan lama..gitu.

Handbeg Coach yang haritu aku beli pun setelah hampir 6 tahun lebih tak betukar dari mula kawin...eerr..handbeg hantaran pun tak pakai lagik!Aduhhh....

Actually, cuti haritu abah pegi bercuti kat Singapore..so dia belikan sorg satu utk anak-anak perempuan dia, utk anak lelaki dia yang sorg tu tak tau apa abah bagi.Err..walaupun corak & kaler bukan pilihan kesukaan aku tapi aku tetap suka sebab ianya DARI ABAH! :)

Terima kasih banyak abah..i lebiulah abah!~

nota kaki : takde handbeg dari abah pun aku tetap lebiu abah la..hehehe..giler ko tak syg abah?

Monday, May 20, 2013

Senyum Manis


Hi..!

Saya dah 1.2 kg (plus minus), dah tembam skit.Ooohhh..saya gegurl okey!
Akhir nyer mama saya dah boleh shopping banyak-banyak..hehehe..
Dan yang penting saya bakal menjadi seorang lagi kemanjaan abah! :)

ini video saya tgh menyegih.. :)

#update 29 minggu : scar c-zer dah cun (syukur alhamdulillah...), kaki masihhhh lagi sakit..aduh!Dan baby sihat sejahtera..alhamdulillah!
Tinggal lagi 8-9 minggu je lagi utk bersalin...fuhh..beg & segala kelengkapan apa pun tak ready lagi, segala mak nenek tak beli lagi...list mane list?ehh..hilang pulak list!


nota kaki : berat dah naik 13.5 kg..erks..!ade lagi 8 minggu utk naik lagi..hahahaha...

Thursday, May 16, 2013

Jatuh!


Bersiaran dari rumah :) rehat & letih bersama Sufiya Irdina!
Sufiya tak ke taska sebab ruam panas dah naik ke muka, kesian pulak nak hantar dia ke taska sambil tergaru-garu..decide ambik cuti jaga dia je..tapi...

Nak dijadikan cerita smlm aku jatuh terlentang di dapur rumah selepas keluar dari bilik air selepas mandikan Syahmi & Sufiya..(masa ni saya belum decide utk cuti!dan berpakaian kerja..)
 Kaki basah, lantai tile licin & kaki tersalah letak, ingat dah sampai ke lapik kaki rupa nyer kaki masih di lantai!Apa lagi....jatuh terlentang!

Bangun tak risaukan diri tapi baby kat dalam ni..pergi 2 klinik, dua-dua tak nak scan!Hati membengkak, jiwa nak meraung je waktu nie...tapi doa masih lagi tak putus-putus..
Doktor just pesan : balik, kira pergerakan baby if mlm kurang dari 10 pergerakan terus ke hospital..(dalam hati...doktor saya nak scan, nak tgk anak..tskk...tskk...nangis dalam hati)
Dapat MC 2 hari tapi siang mlm tak boleh nak tido lena sebab risau & nak monitor baby...

Teringat dekat DR. Daddy Ziyyad cadang nak tanya beliau, so tunggu beliau online di FB utk tanya & minta pandangan :) (tapi dalam hati risau jugak sebab takut dirasa seperti diambil kesempatan pulak...sory je doktor..)

Selepas mendapat pandangan, keterangan dan juga nasihat dari DR. Daddy Ziyyad, hati menjadi sedikit lapang, lega kerana masih ada lagi insan yang memahami situasi begini...TQ DR.!
*Semoga Allah SWT membalas jasa baik DR.,amin...*

So..pagi ni alhamdulillah baby dah bergerak aktif seperti biasa..syukur tak terkata..

BTW...mcm pelik pun ade, sebab setiap kali preggy bila tiba ke 7 bln mesti akan jatuh!
Masa Syahmi mcm ni, masa Sufiya pun sama..genap 7 bln mesti jatuh..pelik!


nota kaki : doktor pesan : Pn.Izwa, tolong jalan mcm pengantin ye..jgn jln mcm lipas kudung lagi!
hihihihiii....


Wednesday, May 15, 2013

Menggamit Senyuman :)



Sekuntum mawar merah...sebuah puisi..lalalala...
Untuk gadis pilihan..ooooohh...

*jiwang karat!hehehee....*


nota kaki : mood cintan cintun :)

Tuesday, May 14, 2013

Juara!


Sarapan hari ini

Makanan tengah mlm tadi.

Kalau ikut kira, aku ni dah boleh jadi juara makan!
Tido je kot aku tak lapar...


nota kaki : ....................

Monday, May 13, 2013

1kg


Bersiaran lambat atas urusan ke klinik..
Mula-mula tujuan nak bawak Sufiya sebab badan dia penuh dgn ruam, dah alang-alang aku pun check up terus la malas dah nak dtg lagi hari Khamis nanti...
Sufiya kene ruam panas, almaklum cuaca sgt sgt panas skrg nie..

Oh..baby sihat, berat dah cecah 1kg di hari ini iaitu genap 28 minggu (7 bln).
Barang-barang pun aku dah beli di Mamy Baby Expo Mid Valley last week (langgar pantang arwah opah 2 hari terawal..heheheehe....opah pesan beli masa dah 7 bln, tapi 2 hari awal tu kira halal la kannnn :D)

*tak boleh nak letak gambar dgn iPad mini ni*

So korang imagin je la ye barangan aku yang tak seberapa tu :) pendek kata dah dapat semua brg dalam list utk di beli. Tinggal barang yg besar-besar & baju sahaja..
Ohhhhh....sebut pasal baju!Gender baby masih lagi misteri..tak nak bekerjasama baby nie, asyik tayang muka & pipi tembam dia je..hihi..


nota kaki : lagi 2 bln 2 minggu je lagi ni..

Thursday, May 09, 2013

Jemput..



Yumeehhh!~


nota kaki : err hari ni bkn WW ek?hihihi..salah hari daaa...

Wednesday, May 08, 2013

M!M!

 
Jangan salahkan blog ini bila tak ber-update..
Jangan salahkan tuan blog biler tak ber-update..
 
Sila salahkan jari, hormon & internet berpenyakit M skrg ni!
Setiap kali nak login ke internet setiap kali itu kene masukkan password dan setiap kali itu jugak la loading nyer failed...*makstressdgninternetni!*
 
Jadi..apa yg mampu buat adalah BW sambil silent jek!
Nak dropkan komen pun loading failed...
 
Maafkan aku...
 
 
nota kaki : hujan-hujan ni hanya makanan & bantal sahaja yg menarik minat aku..huhihuhi..
 


Monday, May 06, 2013

Jgn Sampai Kampung Tergadai!


Hah..ape cerita hari ni?
Wabak jari biru?Bergaduh sesama sendiri?Huh..gaduh ke?Pikir balik, nanti siapa yang RUGI!
Cukup lah...cukuplah setakat 4.30 pagi tadi je.Mari istigfar, mari tenangkan diri, mari kita cari kembali diri kita semula..

Nak kene nyanyi lagu Cukup Sudah ke atau nyanyi lagu Senyum ni? :)

peace yoo..


nota kaki : jangan sampai kampung tergadai!

Friday, May 03, 2013

Nanti dulu boleh tak, sayang?


"Nanti dulu boleh tak, sayang?Bukan lama pun..lagi seminggu je lagi.."

Ehh..apa cerita?Pasal PRU13 kah?Oh tidak..hehehe..yang tu no komen at all..
Jalankan tanggungjawab kita diam-diam sudah, jangan maki sana sini..pahala tak seberapa dosa berganda-ganda pulak..oh no!

Ini bicara suami isteri tentang membeli barang baby, pasal politik ada juga borak tengah-tengah mlm sebelum tido tapi yg tu tak nak la share, tak best punnn :)
Seminggu je lagi kandunganku akan menjejakkan kaki ke-28 minggu iaitu ke 7 bln genap.

Mengikut pesan arwah opah aku : nak beli barang anak tunggu la biler dah 7 bln keatas..
Maka..lagi seminggu ni la terlalu azab rasa nya!Almaklum la kan SOGO kat sebelah je, mau tak menggelegak hati aku nie..sale sana sini!He..he..he..


Telur dadar cheese sarapan hari rabu lepas..menarik??
Hah..puas hati letak gambar makanan?He..he..he..sedap nii lagi sedap kira berat lepas tu :)

Ehh..korang bosan dgn cerita mak-mak kat blog aku skrg nie?
Sorii ye..takde idea dah nak cerita apa sebab dah terlalu bosan dgn cerita PRU13 yang ade nie, cepat la 05hb ni tak sabar nak nak baca surat kabar nipis balik.Politik sana sini bagaikan tiada masalah lain kat dunia ni!


nota kaki : ohhh lama nyer seminggu ni!

Thursday, May 02, 2013

Hi!



Kali ni insya Allah girl kata doktor..hehehe...takpe la doktor tak larat dah nak main teka-teki setiap bulan, asyik bertukar je.Asalkan sihat, sempurna & selamat semuanya cukup la bagi kami :)

Kami decide dah nak beli warna merah & putih utk baby kali nie..MU la kata kan! (marah haters MU tau...). Tak sabar dah segala jari kaki jari tangan nak ke SOGO..hahaha..

BTW..hari ni internet nmpk nyer mcm okey je so hari ni nak balas hutang!Tunggu ye....


nota kaki : tak sabar nak tggu next check-up!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang