thumbnail

Wednesday, September 13, 2017

TIGAPULUHLIMATAHUN!


Ya allah apa nak jadi lama nyer aku tak update blog! Hihiii..rasa macam nak bersara pun ada tapi tengoklah macam mana. Mood memang ke laut terus heh..tak peduli & tak pikir pun blog ni. Macam rasa zaman blog ni dah sampai disini dah. Job banyak, still ade lagi tapi kebanyakkan nyer aku tolak atas sebab-sebab tertentu.

Ohye 09.09 hari tu hari jadi aku yang ke-25! Ehh..duapuluhlimakatakauuuu..tigapuluhlimaokehhh..tak payah nak malu bab umur lah. Mengaku je tua walaupun muka nampak muda lagi. Ahaks~ Perangai je tak reti nak tua tapi sekali-sekala sedar jugak laa. Senantiasa nak meragam. HAHAHAHA..stress je Eady hidup dengan aku.

Versi matang (read : tua!)

Versi Muda Remaja. Ha..ha..ha..

Ramai yang tanya dapat hadiah bear ni ke?? Laaaaa..dah tentulah TAK! Giler hape nak berbear-bear besar macam tu. Aku dah sedia ade bear besar lahhh..ha..ha..ha...

Life biase je, kerja okey yang tak okey aku je la..jiwa meragam! Semua benda macam malas je lagi-lagi tengok blog lagi malas nak layan sebab tu aku dah tak BW ke blog korang. SORRY KORANGGGG~ Nanti tau aku pegi jenguk sorang-sorang. Bawa bertenang & tunggu mood aku okey. Ehhh! Jangan risau aku rindu juga kat korang walaupun korang tak rindu aku pun.

Setakat ni alhamdulillah sihat, sakit pun dah kurang kadang-kadang dah takde sejak aku on Essential Living Oil yang disuggest oleh Safura (blogger gorjes cantik angat ia tuhhh!). Masalah tidur malam pun dah takde terus masalah sakit di dada pun hilang. Kalau tak setiap malam berhempas pulas nak tidur, kadang-kadang straight 2 hari tak tidur malam. Giler. So nak kata apa melainkan alhamdulillah ;) TQ so much Ra!

Geng S-I

Anak-anak pun alhamdulillah sihat je. Aktiviti membesar macam biasa. Life aku pun rolling sama je. Kerja, balik masak, tidur, kerja dan sama seterusnya. Takde perubahan pun yang ade perubahan perancangan lah kot.

Korang nak tahu rumah kitaorang dijangka siap hujung tahun ni! Huwaaa...takut!! Kata siap tengah tahun depan so sempat la nak menabung setahun..tup tup kata hujung tahun ni mana nak cari duit. Huwaaaa..makna nyer setahun dua ni NO MORE cuti-cuti Malaysia. Huwaa..i is so stress! Giler la weh..nak masuk umah amik kunci bagai semua pakai duit kot! Tu belum lagi grill la langsir la cat la what so ever mak nenek yang disenaraikan boleh buat kau migrain berhari-hari. Seram kot tengok list! Lagi seram dari IT. Bukan tak happy tapi tak jangka secepat ini. Kalau ikut perancangan kitaorang amik kunci tengah tahun depan so hujung tahun masuk sempat la setahun. Gulp~

Hmm..benda-benda macam ni la buat aku away dari blog. Eh banyak benda lagi la buat aku away dari blog sebab tak semua aku boleh bercerita kat sini dah. Ramai sangat stalker nyer pun. Heh..


38 comments:

Norhayati Mohd Isa said...

Sanah helwah idzwa..
Semoga usia diberkati Ilahi dan diberikan kesihatan yg baik.

Akak pun sama..
Blog pun dah kelaut..
Angin kus2 malas tu byk sgt πŸ˜†πŸ˜†

el said...

hahaha perangai tak reti tua tu aku sokong
kdg2 aku pun pelik perangai aku kekadang mcm budak2 ishh
hahahahaha dah lah jgn nak berangan sangATTT haha

aku ni dah nak setahun duduk umah sendiri pun x lengkap lagi..sikit2lah

papepun semoga kau sihat selalu amin

Mrs Puex said...

lets journey to fourty begin!!!
semoga tenang-tenang sahaja okeh!
go with the flowww..

mama tisya said...

syok peluk bear beso tu hehe...maintain walaupun 35thn

Inani Hazwani said...

35 tu umur aje, muka maintain mudaa. Hiks :) Moga dipermudahkan semua urusan kak Idzwa. Amin.

Kakcik Nur said...

Itulah kehidupan. Banyak cerita terpaksa disimpan tak terluahkan...

Julia Johari said...

Banyak juju nak wish ni...Selamat hari jadi kakak sayanggggggggggggggggggggggggg! Eh gila tau kalau tak sayang kak izwa...rinduuuu gila la peluk akak...dah la akak omeyyyyy...anak omeyyy...windu dik mok sayang juju tu hahaha...

Kedua...jeng jeng...mana tua...beza 2 tahun je dgn juju...kalau berdiri sebelah akak...confirm juju yg nampak tua lagi hahahahha you still young la sis...jamu ephyra ke akak makan hahaha

Ketiga...TAHNIAH AKAK! rumah dah siap...mmg laju progress juju lihat saban hari rumah akak tu...mmg cantik dan tak sabar nak tgk akak senyum pegang kunci...akak bab nak bayar mahal itu ini sebaiknya akak masuk je dulu...parking je barang2 dulu dalam rumah...pasal nak buat minor reno tu anytime sis...jgn buat on the spot...

Akak...nanti tgk web site wonderfly asia...kt situ ada voucher murah2 leh beli utk sis shortvacay dgn anak..x semestinya naik flight tau...juju je gedik gatai kaki nak naik flighttt aje hahahahhahaha

Dah roper entry dah juju karang...

Yang disayangi,
Juju comel hahahhahahahhahahahahha

Ainniah Zulkefli said...

haha happening baca entri ni. Happy Belated Birthday mama awet muda. Serius tak nampak macam tigapulohlima tu tau. And selamat masuk rumah baru jgak. Beberapa hari je 'migrain' tu. Dah siap semua cuci mencuci kemas mengemas, dah boleh terbongkang pengsan hihihi (gurau ja na) 😜

Nieyl said...

nieyl pun sama juga dah lama x update blog...
ni baru simpan draf byk²..
sebab kadang² bz dgn keje mana yg sempat je...

Saja nak wish lagi...happy belated birthday kak wa...
semoga sentiasa sihat,dipanjangkan umur,dimurahkan rezeki..

Alhamdulillah, perancangan Allah itu adalah sebaik-baik perancangan kan...
Rumah pun dah nak siap..cepat menabung untuk deco rumah baru pulak..:)

SYANI said...

Eh.. muda la lagi tu... at least muda la dari aku ni ha...Anyway, happy belated birthday beb.. Semoga berbahagia selalu disampaing suami & anak2.

tushar soni said...


www.jessicayurinko.com
dc event photographer
washington dc event photographer
dc wedding photographer


den dyen said...

muda lagi akak, 35 baru, no. tu angka ja, hee

- dieyana - said...

epi besday izwa! alahai.. baru 35... trang tang tang lagi tu..;-))

Lynda Che Lah said...

Baru 25 eh 35 rupanya. BTW amik masa kak.Tarik nafas dan bertenang. Semoga semuanya dipermudahkan dan berjalan lancar kak. Alhamdulillah dah sihat sikit kan. Take care tau. Simpan dulu duit dah bertenang masuk rumah baru baru kumpul balik g cuti-cuti...muuuaahh

Mama Hakim said...

Selamat hari lahir. Semoga bertambahnya usia kita menjadikan kita semakin dekat dengan Allah swt

Amin

Kak Sue said...

Muda lagi tu Izwa, Kak Sue tengok Izwa sentiasa comel tau.. Kak Sue pun plan nak ada set Essential Living Oil juga nie.. tak sabar rasa, akhir sekali.. tahniah Izwa dah nak duduk rumah sendiri, seronoknya.. Kak Sue doakan semoga dipermudahkan semua urusan ya.. aamiin ya rabb..

Jueliza Jamani said...

Sekali lagi aku nak ucapkan.. Selamat Hari Lahir Izwa.. Aku doakan hang bertambah sihat tau.. jangan fikir bukan2.

Falsya said...

nak wish jugek kt sini..happy belated birthday gorjes!..hehe..alaaa xyah la tutup terus blog nie..agak2 rajin update, tidak rajin kalu, biaukan..hahahaha,..

wahhh, bestnye umah akak nak siap dah...xlama lagi haaaa..berapa bulan je lagi...

ct cheery said...

Alahai bebear tu comel dah sama besar ngan tuan blog dah hehe

Mila Ahmad said...

Happy belated birthday kak, bestnyaaa nak masuk rumah baru.

hainom OKje said...

Happy Bezday Izwa...moga terus sihat dan gojes dan sentiasa dlm limpahan rahmat Allah...

safurara said...

kakakkkkk! hugssss! happy sgt dgr ada improvement. hihi. sy pon kak. umh nk siap. sangatttt byk kua duit, tp xpe lah. relax je, jgn stress. insyaAllah adarezeki.

Mimi Azirah said...

Alhamdulillah akak semakin sihat...keep it up kak..i know u r strong woman

HeNRieTTa JoSe said...

Happy Belated Birthday...Moga urusan masuk rumah baru baik baik saja....

Azura Aziz said...

happy belated besday dia.. muda lagi dari Qekra sebenarnya hehe...

Azhafizah Md Nor said...

tetap maintain cun anak dara kak. semoga dipermudahkan urusan perpindahan rumah baru nanti. aaminn

Nadia Johari said...

semoga sentaisa panajng umur..dimurahkan rezeki ye kak..happy2 kak..

Lisa Nurulain said...

selamat hari lahir akk

Siti Nurfauzani said...

Selamat ulang tahun sisπŸ€—πŸ€—

Dah follow blog awak, jemput singgah blog saya
aztieyshana.blogspot.my

Siti Rohaida Yusof said...

ala...kenapa nak bersara dari blog...best tau baca blog izdwa...ada masa boleh je update..mana tau dah pencen,anak dah beso-beso,masa tu dah boring tahap gaban dok rumah,boleh je update blog...sayang tau...

by the way...tuari kat fb dah wish..kat blog je belum...happy belated bornday..moga sihat selalu

Nora Karim said...

Sayang kalau Izwa berhenti tulis blog, sebab nama dah ada... hehehe

YLEO memang terbaik la rasanya Izwa... saya pun berjinak-jinak dengan EO dari tahun lepas... Alhamdulillah serasi satu family.

Bestnya dah nak ada rumah sendiri... syok boleh deko-deko pula... saya penyewa dah pindah... sementara ni rumah tu jadi persinggahan je la... sebab malas nak pindahkan sekolah anak-anak.

maszull said...

Assalamualaikum izwa..semoga sentiasa diberikan keberkatan dan dirahmati hidup izwa selalu...aamiin

Afizah Abd Rahman said...

Alhamdulillah... Usia bertambah tapi muka maintain muda tu yang kita nak.

Memang banyak nak pakai duit bila masuk rumah baru ni. Beli sikit-sikit jer dulu.

Shiqin Sunshine said...

Laaa dah 35 rupanya....nmpk 20 an je hahahaha... Sy pon rasa essential oil bagus...tp xsure lg yg mnae sesuai ngn sy....huhu

sudipVSsenduk said...

awet muda

Pha Is said...

hepy belated besday.. bak kata orang kampung saya,

"age is strictly a case of mind over matter,
if u dont mind, it doesn't matter"

hehehe

LYAfrina said...

Happy belated birthday wa.
Smoga sntiasa sihat selalu n dimurahkan rezeki hendakNya..aamin

hainom OKje said...

Seronok kan nak pindah rumah baru tp tulah mmg duit banyak pakai. Tak per buat yg mana perlu dulu Izwa selebihnya beransur ansur ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang